LO-sjefen vil at ansatte skal få ta en del av overskuddskaken

LO-sjef Hans Christian Gabrielsen mener eiere tapper overskudd ut av virksomhetene og at det går utover de ansatte. Han krever lønnsvekst i årets lønnsoppgjør.

Hans Christian Gabrielsen sier til NRK at det ligger til rette for økt kjøpekraft og reallønnsøkning i år. Han mener folk flest skal få ta del i overskuddene i næringslivet, slik som bedriftseierne får.

– Det vi ser er at i enkelte bransjer stikker bedriftseiere av med stadig større andel av den verdiskapningen som skjer, og det er en utvikling vi ikke kan la fortsette over tid. Det fører til at det blir økte ulikheter og en skjevfordeling av verdiskapningen, sier LO-sjefen.

Les også: Lønnsveksten høyere enn ventet – forventer større vekst i år

Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, hvor det forhandles kun om lønnsregulering. Det er LOs representantskap som tar stilling til hva som skal være LOs retningslinjer ved oppgjøret. Representantskapet er innkalt til møte tirsdag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå