Obos legger inn bud på Sveriges Bostadsrättscentrum

I januar kjøpte Obos 36,6 prosent av aksjene i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum. Da Obos med dette passerer 30 prosent av aksjene, må de legge inn bud på hele selskapet.<p><b>OPPKJØP:</b> SBCs har flere eiendommer i Sverige, som dette partiet i Stockholm.</p>

OPPKJØP: SBCs har flere eiendommer i Sverige, som dette partiet i Stockholm.

Fredag morgen kom budet som legges på 25 svenske kroner per aksje.

Det er den samme prisen som selskapet betalte i forrige transaksjon. Budet verdsetter selskapet til 1,03 milliarder svenske kroner, tilsvarende 958,71 millioner norske kroner.

– Boligforvaltning er en av Obos kjernevirksomheter i Norge, og SBC er en stabil og velrenommert boligforvalter i Sverige. Gjennom å kombinere medlemseide Obos langsiktighet og finansielle styrke med SBCs kompetanse og kundetilbud til innbyggere i Sverige kan vi skape mer verdi for både nordmenn og svensker, sier Obos konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en uttalelse.

Les også: Tidenes dyreste Obos-leilighet til salgs for 95 millioner kroner

Uten vilkår

 <p><b>OPPKJØP:</b> Daniel Siraj i OBOS mener et oppkjøp av SBC Sveriges Bostadsrättscentrum kan tjene både norske og svenske kunder.</p>

OPPKJØP: Daniel Siraj i OBOS mener et oppkjøp av SBC Sveriges Bostadsrättscentrum kan tjene både norske og svenske kunder.

Tilbudet kommer uten vilkår, opplyses det i pressemeldingen.

– Vårt mål er å kjøpe 100 prosent av SBC, men vi kan også sitte igjen som en større eier i SBC som da blir en del av vår portefølje med langsiktige kvalitetsinvesteringer, sier Siraj videre.

Tilbudet forventes å bli levert førstkommende mandag. Akseptfristen er forventet å bli 11. mars.

Les også: Skjeggkre i borettslag og sameier: – Styret bør ta styringen med bekjempenlsen

Å bo i en bostadsrätt vil du bor i en leilighet som eies av en leietagerforening, der du som huseier eieren del av foreningen. Du har da enerett til å bo i leiligheten på ubestemt tid, forutsatt at vedtakene og reglene for leietageres forening overholdes. Som eier i en bostadsrätt kan du selge egnen andel som du selv ønsker. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå