Hotellene i mange byer hadde flere tomme rom i sommer

Det var en økning i antallet tomme hotellrom i ni av elleve byer i sommer sammenlignet med i fjor, men mange steder er årsaken flere rom å fordele gjestene på.


<p><b>FLERE TOMME ROM:</b> Norske hoteller har totalt sett økt kapasiteten, men klarte ikke å fylle opp i sommer.</p>

FLERE TOMME ROM: Norske hoteller har totalt sett økt kapasiteten, men klarte ikke å fylle opp i sommer.

– Hovedårsaken til beleggsfallet er ny kapasitet som følge av gjenåpnede hoteller og noen utvidelser. Skulle man vært skikkelig tilfreds med juli måned totalt sett, burde man ha fylt opp mer av den nye kapasiteten, sier Peter Wiederstrøm til Dagens Næringsliv.

Han analyserer hver måned hotelltallene fra selskapet Benchmarking Alliance.

Selskapet får kontinuerlig inn rapporter fra alle de store hotellkjedene om antall solgte rom, belegg og oppnådde priser.

Selv om belegget sank i de fleste byene sammenlignet med juli 2017, hadde for eksempel både Bergen, Stavanger og Kristiansand beleggnedgang, men samtidig en økning i antallet solgte romdøgn.

Bare Lillehammer og Oslo hadde en økning i hotellbelegget i juli, med 1,2 og 1,3 prosent. Her var belegget henholdsvis 83,9 og 73,4 prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå