Høy sigarføring for cubansk tobakksfirma

Omsetningen av cubanske sigarer økte i fjor til 537 millioner dollar, til tross for globale lover mot tobakk, opplyser sigarselskapet Habanos.

Den samlede økningen var på 7 prosent i fjor sammenlignet med året før. I Kina var økningen på hele 55 prosent, noe som bidro til en økning for Øst-Asia totalt på 9 prosent.

– Kina har overgått Frankrike som det nest største markedet for Habanos, bak Spania, sa sigarselskapets visepresident Jose Maria Lopez Inchaurbe mandag.

I motsetning til Europa har ikke salget i Kina blitt påvirket av tøffere tobakkslovgivning. Det franske markedet fikk en avgiftsøkning for tobakksprodukter på 17 prosent, noe som medførte at prisene på Habanos økte med 8–10 prosent, ifølge Lopez.

Habanos er delvis statseid og eid av det spanske tobakksfirmaet Altadis, som selv er en del av verdens fjerde største tobakksprodusent, britiske Imperial Brands.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå