Trump orientert om «produktive» handelssamtaler med Kina

USAs president Donald Trump sier han har blitt orientert om at handelssamtalene med Kina har vært «veldig produktive».


<p><b>FORHANDLINGER:</b> Handelsamtalene mellom USA og Kina pågikk denne uken, og har vært produktive, sier president Donald Trump.</p>

FORHANDLINGER: Handelsamtalene mellom USA og Kina pågikk denne uken, og har vært produktive, sier president Donald Trump.

– Forhandlerne har nettopp returnert fra Kina, der samtalene har vært veldig produktive. Nå skal de møte meg i Mar-a-Lago for flere detaljer, skriver Trump på Twitter.

Presidenten gjentok at dagens tollavgifter «blir betalt til USA av Kina», når de i realiteten er amerikanske virksomheter, og til sjuende og sist amerikanske forbrukere, som betaler i form av høyere priser.

De to partene gjennomførte denne uka to dager med møter i Beijing. USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer fikk møte president Xi Jinping og sa da at forhandlerne hadde gjort framskritt.

Trump har tidligere truet med å øke tollsatsene på kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar fra 2. mars om ikke USA og Kina er blitt enige om en avtale. Siden har han sagt at han vurderer å utsette nye handelsbarrierer hvis landene ikke blir enige innen tidsfristen.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå