Porsche varsler prishopp ved avtaleløs brexit

Sportsbilprodusenten ber britiske kjøpere om å skrive under på brexit-avgift på 10 prosent.


<p><b>SPORTSBIL:</b> Britiske kjøpere blir nødt til å måtte punge ut mer for Porsche ved en såkalt hard brexit. Her er en Porsche 911 Speedster på et bilshow i Paris.</p>

SPORTSBIL: Britiske kjøpere blir nødt til å måtte punge ut mer for Porsche ved en såkalt hard brexit. Her er en Porsche 911 Speedster på et bilshow i Paris.

Porsche ber britiske kjøpere om å skrive under på en avtale som forplikter dem å betale en avgift på 10 prosent av bilens kjøpspris ved en avtaleløs brexit, skriver The Guardian.

Selskapet sier at trekket gjøres for å sikre seg i tilfelle WTO-toll vil gjelde for handelen mellom EU og Storbritannia. Biler laget i Europa kan gi toller på 10 prosent hvis de blir importert til Storbritannia i henhold til reglene til Verdens handelsorganisasjon (WTO).

WTO-reglene blir standard handelsbetingelser hvis EU og britene ikke klarer å bli enig om en overgangsperiode før 29. mars.

Les også: (+) Porsches nye luksuselbil lader raskere enn Tesla

Porsche, som eies av Volkswagen, produserer bilene sine i Tyskland og Slovakia, men Storbritannia er et viktig marked. Det solgte 12.500 biler i Storbritannia i 2018, av et globalt salg på 256.000.

Prisene for Porsches mest populære modell i Storbritannia, Macan-SUV-en, koster fra 46.000 pund, tilsvarende omtrent 512.300 kroner, noe som betyr at nye eiere kan måtte punge ut tilsvarende rundt 51.200 kroner ekstra.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå