Økokrim anker ikke frifinnelsen av Petter Dragesund

Pareto-toppen ble i Oslo tingrett frifunnet for grovt bedrageri, mens to andre ble dømt.


<p><b>FRIFUNNET</b>: Pareto-toppen Petter Dragesund slipper å bekymre seg for en eventuell anke etter frifinnelsen i forrige uke.</p>

FRIFUNNET: Pareto-toppen Petter Dragesund slipper å bekymre seg for en eventuell anke etter frifinnelsen i forrige uke.

Pareto-topp Petter Dragesund går fri etter at han i forrige uke ble frikjent for bedrageri.

Førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim bekrefter over E24 at de har besluttet ikke å anke frifinnelsen av Dragesund.

– Det vil si at vi aksepterer dommen. Det er en totalvurdering av situasjonen. Vi har jo her rullet opp et stort bedrageri gjennom kompleks etterforskning. Retten er enig med oss i hva som faktisk har skjedd, men de vekter bevisene noe annerledes for hvem som skal bære straffeansvar for det.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte Økokrims beslutning fredag.

Lettet

Ankefristen går ut neste fredag, men for Dragesunds del er saken nå altså over. Dragesunds forsvarer, advokat Henning Harborg i Advokatfirmaet Thommesen, sier hans klient er lettet over Økokrims beslutning.

– Tingrettens dom viser at det ikke var grunnlag for beskyldningene mot Petter. Han har helt siden saken kom opp for snart fem år siden, vært helt åpen om sin rolle i saken – og vært klar på at at han ikke hadde innsikt i hvem som sto bak de omtvistede aksjekjøpene. Saken har selvfølgelig vært en belastning, og han er lettet over at den nå er over for hans del, sier Harborg.

To dømt

Forretningsmannen Jan Vestrum og en konsulent ble i den samme saken dømt til ett år og seks måneder i fengsel for grovt bedrageri og markedsmanipulasjon.

Ifølge dommen har de to domfelte fortsettlig medvirket til grovt bedrageri av meglerhusets kunder og markedsmanipulasjon i forbindelse med oppkjøpet av det børsnoterte selskapet Crew Gold Corporation i 2010.

Kundene ble ifølge tiltalen bedratt for minst 188 millioner kroner etter salg av aksjene sine i Crew Gold Corporation.

Begge de domfelte har via sine forsvarer opplyst til E24 at de kommer til å anke dommen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå