Kommentar: Selg dine Hydro-aksjer

En rekke store selskaper har rapportert tall for fjerde kvartal. Vi har en ren kjøpsanbefaling på ett av selskapene som rapporterte i går, mens vi har en ren salgsanbefaling på et annet.


<p>KRISE: Problemer med å få igang full produksjon ved alumina-raffineri i Alunorte i Brasil skaper stadig trøbbel for Hydro. Nå anbefaler Invesstech å selge aksjer i selskapet.</p>

KRISE: Problemer med å få igang full produksjon ved alumina-raffineri i Alunorte i Brasil skaper stadig trøbbel for Hydro. Nå anbefaler Invesstech å selge aksjer i selskapet.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

DNB rapporterte resultatene for fjerde kvartal i går. Investorene svarte med å sende aksjen opp 1,4 prosent på en ellers svak børs. Kursen brøt med det over den kortsiktige motstanden ved 155 kroner og et kjøpssignal ble utløst.

Det er nå ingen motstand i kursdiagrammene før 173 kroner og kursen kan gå raskt videre. Månedlig svinger aksjen syv prosent i snitt, og aksjen kan nå 173 kroner i løpet av et par måneder.

Aksjen er positiv på innsidehandler. Siste kjøp ble gjort i går 7. februar. Da kjøpte styremedlem Jaan Ivar Semlitsch seg opp for 1,4 millioner kroner, og demonstrerte med det sin tro på at kursen skal opp.

Investtechs anbefaling: Kjøp

Norsk Hydro startet fjoråret med salgssignal fra en liten dobbel-topp-formasjon. Siden har det mest gått nedover, med en foreløpig kuliminasjon etter gårsdagens fall på 5,6 prosent på slippet av fjerdekvartalsrapporten.

Investorene solgte gjennom hele fjordåret Hydro-aksjer på stadig lavere kurser for å komme seg ut og aksjekursen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Den fallende kanalen kan også beskrive driftsmessige utfordringer Hydro har, og indikerer en stadig større skepsis hos aksjonærene.

Volumutviklingen er også negativ og forsterker det svake trendbildet. Et videre kursfall indikeres.

Investtechs anbefaling: Selg

Equinor presenterte sin rapport for fjerde kvartal på onsdag. Kursen falt litt tilbake, men er fortsatt opp rundt ti kroner siden årsskiftet.

På lang sikt er det en stigende trendkanal som er dominerende for Equinor, mens det på kortere sikt er oljeprisfallet fra i fjor høst som gir et negativt bilde. Dermed gis litt blandene signaler, og en teknisk samlevurdering blir nøytral.

Det var åtte innsidesalg i selskapet i fjor, mens det ikke var noen innsidekjøp. Aksjen er nå nøytral til svakt negativ på Investtechs innsiderangering.

Investtechs anbefaling: Hold

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå