Analytiker tror Nasdaq trekker bud på Oslo Børs

Selv om Nasdaq foreløpig ligger best an i kampen om å kjøpe Oslo Børs, tror analytiker Thomas Myrholt at budet blir trukket.


<p>TREKKER SEG? Adm. direktør for Nasdaq Nordics Lauri Rosendah, styreleder Oslo Børs VPS Holding ASA l, Catharina Hellerud (t.h.),  og konsernsjef Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes,  etter pressekonferansen på Oslo Børs VPS i forbindelse med at Nasdaq har lagt inn bud på samtlige aksjer i Oslo Børs VPS.</p>

TREKKER SEG? Adm. direktør for Nasdaq Nordics Lauri Rosendah, styreleder Oslo Børs VPS Holding ASA l, Catharina Hellerud (t.h.),  og konsernsjef Oslo Børs VPS, Bente A. Landsnes,  etter pressekonferansen på Oslo Børs VPS i forbindelse med at Nasdaq har lagt inn bud på samtlige aksjer i Oslo Børs VPS.

Myrholt, som jobber i SpareBank 1 Markets, skjønner ikke hvorfor styret i Oslo Børs VPS har vist Euronext en kald skulder og heller anbefalt Nasdaq overfor aksjonærene, skriver Finansavisen.

– Det er pris som bør være den avgjørende faktoren i denne prosessen. Begge kjøperne er profesjonelle aktører. Det blir sikkert noen endringer under Euronext som eier også, men jeg ser ikke hvorfor Nasdaq skal være så mye bedre, slik styret påstår, sier analytikeren.

Les også: Olav Thon om Oslo Børs: – Burde være på norske hender

Han tar økningen av budet fra Euronext som et signal om gode intensjoner.

– Hvorfor skal Euronext legge 560 millioner ekstra på bordet, når det allerede har over 50 prosent? Dette gjør selskapet for å vise markedet at dette ikke er et fiendtlig oppkjøp, påstår han.

Han peker også på at Euronext har sagt selskapet vil kjøpe 50 prosent av børsen og gå videre, selv om Nasdaq er med.

– Da får det bli opp til myndighetene å avgjøre eierspørsmålet. Jeg tror ikke Nasdaq vil finne seg i å bli brukt av styret for å blokkere et oppkjøp og at Nasdaq vil trekke seg i nær fremtid, spår Myrholt.

Bakgrunn: Børsen holder på Nasdaq-anbefaling: – Det står vi på

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå