Avis: Dolphin Drilling nedbemanner med 165

Fred Olsens Energy-selskap må nedbemanne.


<p><b>UTEN ARBEID:</b> Det skal være manglende oppdrag for denne boreriggen, Borgland Dolphin, som er bakgrunnen for at Dolphin Drilling må nedbemanne.</p>

UTEN ARBEID: Det skal være manglende oppdrag for denne boreriggen, Borgland Dolphin, som er bakgrunnen for at Dolphin Drilling må nedbemanne.

Offshore.no melder onsdag at Fred Olsen Energy-selskapet Dolphin Drilling er en nedbemanningsrunde.

Leder for fagforeningen Industri Energi i Dolphin Drilling sier til Offshore.no at nedbemanningen rammer 140 offshoreansatte og 25 på land.

Det innebærer i alt en nedbemanning på 165 ansatte.

Finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe i Fred Olsen Energy vil ikke bekrefte tallet, men sier til Offshore.no at de er midt i prosessen.

Bakgrunnen for nedbemanningen skal være mangel på oppdrag for boreriggen Borgland Dolphin.

Dolphin Drilling gjennomførte også en nedbemanningsprosess i fjor da bemanningen ble redusert med 160 offshore og 20 på land.

Rammet av oljebremsen

Krogseth Moe vil ikke kommentere saken utover hva han har sagt til Offshore.no.

Der sier han blant annet at de utfordrende tidene i næringen gjør at selskapet må tilpasse seg til det fremtidige aktivitetsnivået og at de derfor må redusere kostnadene sine.

Oljeprisfallet som startet i sommeren 2014 har ført til at oljeselskapene har redusert aktiviteten knyttet til leting etter nye oljefelt kraftig.

Det har igjen ført til en vesentlig lavere etterspørsel etter borerigger.

Mange rigger er uten oppdrag. I tillegg blir de nye leiekontraktene som blir inngått gjort til vesentlig lavere leiepriser enn før oljeprisfallet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå